My Daily Fashion Dosis

LIFESTYLE & FOOD // HEALTHCHECK REFLEQT CLINIC

Carmenl 1 augustus 2018 beauty, Geen categorie, Health, lifestyle Geen reacties

YUP! Jullie weten het allemaal…. This girl loves food! Pizza, pasta & ijsjes zijn mijn favorieten. Mijn instagram staat vol leuke en lekkere eetplaatjes. Natuurlijk eet ik niet alleen deze guilty pleasures, maar omdat het zo leuk op de foto staat en ook mega lekker is, komt het wel regelmatig voor dat ik deze gerechten eet.

Refleqt kliniek 2 635

Naast het genieten van lekker eten, ben ik ook altijd bezig met sporten en wil ik graag gezond en fit zijn. Ik wil er voor mijn werk en mezelf natuurlijk op mijn best uitzien. Om te checken hoe het er met mijn gezondheid voorstaat ging ik 4 weken geleden een Health Check doen bij Refleqt Clinic in Haarlem. Ik geloof namelijk dat als je je goed voelt en gezond bent van binnen je dit ook naar buiten uitstraalt.

Wat houdt een Health Check in? 
De gezondheidscheck die ik 4 weken geleden had, is een consult waarbij de arts op persoonlijk gebied jouw gezondheidstoestand onderzoekt. Als eerste wordt er in een persoonlijk gesprek gekeken naar jouw eetgewoontes, leefwijze, lichamelijke en psychische toestand. Aan de hand van een vragenlijst wordt alles onder de loep genomen.

Na het gesprek maakt de cosmetisch & orthomoleculair arts, Franca van der Smit een gezondheidsscan. Dit wordt gedaan door een apparaat dat alle waardes van je lichaam meet oa; lichamelijke- en fysieke gesteldheid, conditie, samenstelling van het lichaam en voedselintoleranties en/of tekorten. De Health Check is heel uitgebreid en nauwkeurig. Wanneer de scan klaar is, zijn de resultaten meteen te zien op de computer en worden deze meteen besproken.

Refleqt kliniek 5

Heel geconcentreerd zit ik hier aan de gezondheidscheck haha! Ik lach nu wel, maar ik vond het stiekem best wel spannend. Toen de uitslagen te zien waren op de computer was ik opeens heel zenuwachtig. Gelukkig nergens voor nodig! Mijn lifestylescore was zeer goed! Wat een opluchting!

Natuurlijk waren er ook verbeterpunten. Uit de resultaten blijkt dat er een verstoring in mijn dikke darm en alvleesklier zit. Dit vond ik niet vreemd, want ik heb namelijk regelmatig last van mijn buik/ darmen. Daarnaast kan ik nog werken aan mijn gewicht. Mijn gewicht valt gewoon binnen het BMI maar de gezondheidscheck meet je ideale gewicht. Het ultieme doel is om mijn ideale gewicht te behalen.

Refleqt kliniek 1
So… Cheers to a healthy life! Na het bespreken van de resultaten kreeg ik een behandelplan en voedingslijst mee.

De voedingslijst bestaat uit voeding die ik het beste wel en niet kan eten. Dit vond ik echt super fijn, want er stonden dingen tussen waar ik echt geen idee van had dat mijn lichaam dit niet fijn vond zoals; bananen, dadels en mais. Je zou zeggen super gezond? Maar voor mijn lichaam niet de ideale voeding. De ideale voeding voor mijn lichaam is bijvoorbeeld vette vis, ei en volkoren brood. Tevens heb ik een lijstje gekregen aan supplementen die mijn lichaam nodig heeft. Deze heb ik ook gekocht en neem ik netjes elke dag.

Ik ben dus de afgelopen 4 weken hard aan de slag gegaan met het behandelplan en mijn voedingsschema. Het resultaat tot zover; Ik voel me nu al zoveel fitter!! Ik heb meer energie en veel minder last van mijn darmen. Zo fijn! Nog even doorwerken en dan zal ik ook mijn ideale gewicht bereiken, daar ben ik zeker van!

Refleqt kliniek 6

Ik ben na 4 weken al super blij met mijn behaalde resultaten. Ik ben benieuwd hoe het over 6 maanden zal zijn. Alvast een BIG THANK YOU to Franca van der Smit & Jessica, de meiden van Refleqt Clinic Haarlem! Ze hebben me super geholpen en ik kom zeker nog terug voor een vervolg afspraak over 6 maanden.

Zou jij ook je gezondheidstoestand willen weten? Of heb je bepaalde klachten en wil je ervan af? Neem een kijkje op  www.refleqtclinic.nl

Iedereen verdient het om zich goed en gezond te voelen! 

Leave A Response